Борислав Михайлов бе избран за председател на Футболната комисия на УЕФА,

...
Борислав Михайлов бе избран за председател на Футболната комисия на УЕФА,
Коментари Харесай

УЕФА повери Футболната си комисия на Борислав Михайлов

Борислав Михайлов бе избран за ръководител на Футболната комисия на УЕФА, заяви БФС.

Той ще оглавява един от най-важните комитети (комисии) в структурата на европейската футболна централа в идващите четири години, като негови заместници ще бъдат мегазвездите на международния футбол Збигнев Бониек (Полша), Луиш Фиго (Португалия), Деметрио Албертини (Италия) и Деян Савичевич (Черна гора). 

Сред членовете на комисията личат имената други огромни персони в обичаната игра Олег Протасов (Украйна), Владимир Шмицер (Чехия), Теодорос Загоракис (Чехия), Михай Стойкица (Румъния) и други. По време на предходния мандат Борислав Михайлов беше заместник-председател на грузинския си сътрудник Леван Кобиашвили.

" Това е голямо самопризнание за мен, а също и голяма отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието - въпреки всичко става дума за една от основните позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин ", съобщи президентът на футболната ни централа, представен от уеб страницата на съюза.  

През 2011 г. Борислав Михайлов стана първият българин, определен в ръководството на УЕФА, като в продължение на осем години беше част от Изпълнителния комитет на централата.

Той беше и ръководител на Комисията за развиване и техническо подкрепяне на Комисията по футзал. От януари 2017 година е част от Комисията за развиването на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развиване и разпоредбите на играта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР